Wat is SEO?

Veel mensen weten eigenlijk niet wat de term SEO betekend, ja de afkorting in het Engels kan men nog vaak destilleren. Search Engine Optimization in het Nederlands Zoekmachine Optimalisatie. Het is het proces van het krijgen van het verkeer van de “vrije”, “biologisch” of “natuurlijke” zoekresultaten op zoekmachines.

Alle grote zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo hebben de primaire zoekresultaten, waar de webpagina’s en andere content zoals video’s of lokale lijsten worden weergegeven en gerangschikt op basis van wat de zoekmachine van mening is het meest relevant zijn voor gebruikers.

In onze taal gezegd de noteringen binnen zoekmachines waar niet voor betaald wordt aan de zoekmachines zelf. Belangrijk is wel dat je met je bedrijfswebsite goed vindbaar bent in deze lijst, want gebruikers zoeken op producten of diensten binnen deze zoekmachines, interessant is dan om hoog te scoren in de zoekmachine. Zodat uw bedrijf of instelling door deze gebruikers worden bezocht.

Ook interesse om eens goed naar uw site te kijken of er verbeterpunten zijn om hoger te kunnen scoren in Google. Neem vrijblijvend contact op.